Zoeken
Contact Info

an image
Contact Brecht in Transitie
Email: transitie.brecht@gmail.com
 

Op weg naar een veerkrachtige samenleving

 

Zet mee de stap naar een warm Brecht !

Delen en uitwisselen

Kiezen voor lokale producten

Lokale projecten ondersteunen

Minder energie verbruiken

Minder verspillen

 

We hebben de gelegenheid onze toekomst te kiezen.

Dromen over hoe we onze maatschappij socialer en minder winst gedreven kunnen maken, is een essentieel onderdeel van Transitie !

We wensen iedereen daarin een plaats te geven, want onze toekomst ontwerpen we best samen. We geloven dat elke inwoner zijn of haar inbreng kan hebben in de realisatie hiervan.

Transitie is niet langer kijken naar de problemen. Het is vooral zoeken naar oplossingen die het leven boeiender en aangenamer maken voor iedereen.

In Vlaanderen werd het eerste Transitie-initiatief gestart in 2008. Er zijn intussen al tientallen initiatieven lopend en vele mensen zijn op zoek naar gelijkgestemden om in hun lokale gemeenschap een Transitie-initiatief op te starten.

Kijk voor alle informatie op www.transitie.be

In Brecht bouwen we sinds januari 2015 aan ons Transitie-initiatief.

We willen lokale projecten zoals samentuinen, ruil- en uitleendiensten, autodelen, groetenmanden… ondersteunen. We willen bovendien samenwerken met wijkverenigingen, natuurpunt, velt… en op die manier het draagvlak vergroten voor het opstarten van nieuwe acties.

Transitie-initiatieven ontstaan waar lokale gemeenschappen zelf aan de slag gaan om het wonen, werken en leven meer duurzaam te maken.

 


 

Er wordt momenteel aan de website gewerkt

Het Brecht in Transitie Team

Poll

Wat vind je van deze site?
Fantastisch!
Leuk
Kan beter...
Bekijk resultaten